Olen Tiina.

Olen työnohjaaja, kouluttaja ja yrittäjä, jonka työskentelytapoja ja filosofiaa leimaa vahva yhteys luontoon ja eläimiin.

 

OTA YHTEYTTÄ!

Tilani Kontiolahden Romon kylässä tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön työskentelylle, jossa eläimet ovat olennainen osa kaikkia palvelujani. Olen vakuuttunut siitä, että yhteiset kokemukset ja eläinten kanssa koetut hetket ovat merkityksellisiä sosiaalisten verkostojen rakentamisessa.

Oman elämäntarinani oivalluksia tein vuonna 2015, kun minulta leikattiin iso välilevyn pullistuma. Surin ja itkin menetettyäni kyvyn ratsastaa, sillä se oli minulle tärkeä unelma. Kuntoutuksen myötä pääsin kyllä takaisin satulaan, mutta ratsastus ei enää tuntunut samalta. Inspiroiduin ja löysin motivaation hevosten kanssa työskentelyyn arjen haasteissa. Opin maastakäsittelytaitoja enemmän kuin koskaan ennen, sillä ratsastus ei ollut enää päätavoite. Työskentely hevosten kanssa antoi ymmärrystä niin hevosen kuin ihmisenkin käyttäytymiseen.

Vuonna 2022 minulla diagnosoitiin kilpirauhaskasvain, ja elämäni mullistui täysin. Pelko kuolemasta oli kokonaisvaltaisempi kuin aiemmat kriisit. Selviytyessäni arjesta ja kamppaillessani tuntemusteni kanssa löysin lohtua läheisistä ihmisistä sekä erityisesti eläimistä. Erityisen merkittävä hetki oli, kun huomasin hevoseni hyväksyvän minut sellaisena kuin olin, vaikka olin epävarma ja rikki. Se tarjosi minulle ymmärrystä ja hyväksyntää, joka oli juuri sitä mitä tarvitsin.

Eläinten ja erityisesti hevosten läsnäolo auttoi minua elämään vaikeiden hetkien yli. Ne pakottivat minut toimimaan ja tarjosivat iloa ja toivoa synkimpinä hetkinä. Ne opettivat minulle voimaa ja näyttivät, että olen riittävä juuri sellaisena kuin olen. Eläimet ovat olleet ja ovat edelleen tärkeä osa elämääni, ja en voisi kuvitella elämääni ilman niitä.

Hyvinvointia eläimistä

Eläinten kautta olen löytänyt yhdistäviä tekijöitä ja voimavaroja, jotka ovat auttaneet minua kohtaamaan toiset ihmiset aidosti ja läsnäolevasti. Eläinten läsnäolo on ollut erityisen arvokasta niinä hetkinä, kun yksinäisyys on vaivannut ja kaipuu seuraan on ollut voimakas. Eläinten seura on tarjonnut minulle lohtua ja rauhaa, ja niiden kanssa olen voinut kulkea omaa polkuani ilman pelkoa arvostelusta tai ulkopuolisista odotuksista.

Rakkauteni eläimiä kohtaan heijastuu työskentelyyni ja elämänfilosofiaani. Hevoset edustavat minulle voimaa, eleganssia ja rauhallisuutta, ja näen ne erinomaisina työkumppaneina auttamaan ihmisiä kasvamaan ja voimaan paremmin.

Minulla on vankka kokemus ihmisten kanssa työskentelystä sekä monipuolinen tausta lastensuojelualalta ja johtajana erilaisissa muutos- ja kasvuprojekteissa. Lähestymistapani yhdistää ihmisen ja eläimen välisen vuorovaikutuksen voiman ammatilliseen ohjaukseen, tarjoten asiakkailleen ainutlaatuisen ja tehokkaan työkalun itsensä kehittämiseen ja työelämästä selviämiseen.