Hengähdyshetki ja vaihtelua työarkeen

Luontoympäristöllä on todettu olevan lukuisia hyötyjä niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja vahvistamisessa.

Green Care tarkoittaa erilaisia luonto- ja eläinavusteisia menetelmiä, joilla tuodaan voimavaroja arkeen ja luodaan positiivista luontosuhdetta. Meillä Pihamässä Green Care on sisäänrakennettuna kaikkeen toimintaamme.

Meillä luontokappaleina tässä toimivat pääasiassa hevoset, vaikka tilaltamme Pihamäestä löytyy muutakin elämää: koiria, kissoja, vuohia ja lehmiä.

Ihmisten kesken meidän on helppo valehdella myös itsellemme. On helppo sanoa, että ”ei mulla tässä mitään hätää ole”. Hevosille valehteleminen ei kuitenkaan mene läpi. Niille on olemassa vain tämä hetki ja ruumiin kieli, ja ne toimivat peileinä meille ihmisille.

 

Ota yhteyttä!

Työnohjausta sydämellä

Eläinavusteinen työnohjaus on tehokas väline työntekijöiden ammatillisen kasvun ja työhyvinvoinnin tukemiseen. Se tarjoaa ainutlaatuisen ja monipuolisen tavan käsitellä työelämän haasteita, edistäen samalla positiivista työympäristöä, jossa jokainen voi kukoistaa ja saavuttaa parhaansa.

Hinnat alk. 180 € / h

Lue lisää!

Tyhy-päivät

Työtahdin Tyhy-päivä on ”Amazing Race maalla” eli erilaisia tehtäviä, joissa havainnoidaan erilaisia asioita – teema vaihtuu työyhteisön toiveiden mukaisesti. Päivään kuuluu myös luento-osuus.

Hinta 250 € tai 65 €/hlö (+alv)

Lue lisää!

Koulutukset

Tämän päivän työympäristö kohtaa jatkuvia muutoksia, haasteita, resurssipulaa ja kasvavaa epävarmuutta, jotka kaikki voivat vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin ja työstä selviytymiseen. Tämän kurssin aikana opimme ymmärtämään, miten nämä työelämän haasteet linkittyvät meidän neurobiologiseen perustaamme, ja miten voimme paremmin navigoida näissä haastavissa ympäristöissä.

Hinta 1450 € / osallistuja (+alv)

(10–15 osallistujaa. Koulutusmaksun voi suorittaa myös erissä.)

Lue lisää!

Elämyksiä eläinten kanssa

Elämys- ja hyvinvointipalvelut eläinten kanssa ovat ainutlaatuisia ja syvällisiä menetelmiä, jotka tarjoavat voimakkaan kokemuksen henkilökohtaiseen kasvuun, itsetuntemuksen lisäämiseen ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen.

Lue lisää!

Asiakaspalautteitamme:

Työnohjaus Tiinan kanssa on auttanut minua valtavasti reflektoimaan omaa toimintaa ja toiminut sellaisena
peilinä, joka näyttää kolmiulotteista kuvaa. Se on ollut äärimmäisen tärkeä työkalu ja apu hetkissä, joissa omat näkökulmat jäävät helposti kiinni yksityiskohtiin irrottaen ne kokonais kontekstista.

Ohjaaja lastensuojelun sijaishuollossa

Sinun jäätävä kokemus lastensuojelusta näkyy ja kuuluu kyllä työnohjauksessa. Ajattelen, että jos
se omilla harteilla oleva taakka työasioista työnohjauksen jälkeen kevenee ja saa lähteä uusien ajatusten kanssa, ni sillon se työnohjaus on onnistunut. Tykkään erityisesti siitä, että et anna ajatuksia tai ideoita valmiiksi, vaan herättelet ajattelemaan itse
uudella tavalla.

Ohjaaja lastensuojelun sijaishuollossa

Tiina kohtaa asiakkaan kiireettömästi ja kunnioittavasti ja on aidosti läsnä tilanteessa. Hänen kanssaan
on miellyttävää keskustella, sillä keskustelu on soljuvaa ja vastavuoroista. Työote on ratkaisukeskeinen ja määrätietoinen. Hänellä on kyky tarkastella asioita monesta näkökulmasta ja saada asiakaskin tekemään niin.

Opiskelija sosiaalialalla

Tiinalla on kyky tunnistaa työyhteisön dynamiikkaa, sanoittaa sen tarpeita ja sitouttaa ratkaisukeinoihin.
Tiinan kriisitilanteiden ohjaus, hallinta ja rajojen löytämisen kyky on ilmiömäistä.

Ohjaaja lastensuojelun sijaishuollossa

Noh, Sehän oli semmonen show. hyvä show oli 🙂 Kokemus jo itsessään maalle tuleminen kaupunkilaisten
kanssa. Yhteisöllisyys hioutuu varmasti siinä vuohia koutsiessa, ja hevosenpaskan lentäessä silmille samalla narussa roikkuen ja pulkan kyydissä keikkuen. Semmosta eksotiikkaa 😉 Antaa. virran viedä, suunnitelmien hiominen, yhdessä tekeminen, hauskuus, vauhdin hurma, siitä on hyvä päivä tehty. Eläimet itsessään jo tuo yhteisöllisyyttä ja rentouttaa jäykemmätkin jehut hymyilemään. Nokipannukahveilla on hyvä kerrata päivän tapahtumat ja rupatella niitä näitä

Susanna Hyppönen, tarjoilija

Paras meidän tyhypäivistä heittämällä. Kaikki perinteiset onkin jo useampaan kertaan kokeiltu koskenlaskuineen.
Kokemuksena varmasti mielenpainuva työyhteisön jokaiselle jäsenelle. Jokainen osallistui kaikkiin lajeihin hymyissä suin (mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys tässä ryhmässä). Eläimet ja niiden kanssa toimiminen toivat kokemukseen täydellisen lisämausteen.
Päivä varmasti oli myös rentouttava, koska kukaan ei miettinyt työasioita, vaan oli kympillä mukana kaikissa toimintapisteessä. Jokainen mukana ollut piti päivää parhaana ja erilaisimpana tyhypäivänä ikinä. Tämä pitäisi kokea kaikkien työyhteisöjen.

Elli Sirviö, vuoropäällikkö ja tapahtuma-anniskelupäällikkö

Tyhy-päivä oli ainutkertainen kokemus päästä maalaisympäristöön touhuamaan eläinten kanssa🤍 Erilaiset
ideoidut aktiviteetit mahdollisti kaikkien osallistumisen päivään. Ohjeistus oli selkeää ja aktiviteettien suorittaminen eläinten kanssa kaikin puolin mukavaa ja turvallista, ikimuistoinen päivä 🫶

Johanna Pursiainen, vuoropäällikkö

Päivä oli ihan huippu: paljon erilaisia aktiviteetteja jotka kuitenkin lähellä toisiaan eli ei pitkiä
siirtymiä. Eläimet olivat aivan valloittavia ja helposti lähestyttäviä. Ohjaus oli erinomaista joka pisteessä, ei ollut kertaakaan epävarma olo mitä pitäisi tehdä/miten toimia. Kaikinpuolin positiivinen kokemus sekä hlökohtaisesti että työyhteisön kannalta!
😊❤️ Suosittelen lämpimästi ja osallistuisin ehdottomasti uudestaan vastaavaan päivään!

Elina Nenonen, ravintolapäällikkö

Asiantunteva, ei pitkäveteinen. Kertoo asiat ymmärrettävästi.

Opiskelija, Riverian eläinavusteinen ohjaaja koulutuksessa

Kiitos monipuolisesta koulutuksesta!

Opiskelija, Riverian eläinavusteinen ohjaaja koulutuksessa

Erittäin hyvin ja johdonmukaisesti suunniteltu

Opiskelija, Riverian eläinavusteinen ohjaaja koulutuksessa